Romania Incredibila

Ai picioarele umflate ? Iata 6 remedii…

Picioarele reprezintă o parte importantă a corpului și sunt mai predispuse la umflături, deoarece sprijină întreaga greutate corporală și se află și sub influența mai multor factori,

cum ar fi alimentația, schimbările hormonale sau diferite probleme de sănătate. De multe ori,

picioarele umflate sunt un rezultat al retenției de apă din organism, care la rândul său duce la o acumulare de toxine și deșeuri ce agravează inflamația.

Există mai multe cauze ale picioarelor umflate. Printre cele mai comune se numără: sarcina, supraponderabilitatea, obezitatea, statul în picioare pentru perioade lungi de timp și, bineînțeles, excesul de apă reținută în organism.

Dar uneori trebuie să acorzi o atenție deosebită acestor umflături deoarece pot constitui și un simptom al unor boli mai grave, cum ar fi cele la ficat, tromboza venoasă sau o obstrucție la nivelul sistemului limfatic.

Dacă picioarele (fie gleznele, laba sau partea de sus a piciorului) rămân umflate pentru perioade lungi de timp, este important să te adresezi unui medic pentru a descoperi cauza problemei.

Dacă umflătura este de scurtă durată, poți apela cu încredere la următoarele remedii naturale pentru a aduce picioarele la dimensiunea lor normală.

Exerciții fizice

Deși picioarele umflate sunt adesea dureroase, lipsa mișcării poate agrava situația. Contrar convingerilor multor persoane, exercițiul fizic reprezintă una dintre cele mai bune modalități de

a elimina sau a reduce umflăturile de la nivelul extremităților inferioare. Mișcarea stimulează circulația sanguină, ajutând la prevenirea formării cheagurilor de sânge.

Recomandare: O activitate foarte bună în acest sens este înotul. Acesta este un exercițiu fizic cu impact redus care nu exercită presiune în plus asupra picioarelor.

Mănâncă mai sănătos și redu consumul de sare

Alimentația reprezintă unul dintre elementele cheie atunci când vine vorba de o stare bună de sănătate.

Alegerile sănătoase pot îmbunătăți circulația și pot preveni diverse boli care afectează membrele inferioare. Așa cum știm cu toții, un consum ridicat de sare sau sodiu constituie una dintre principalele cauze ale retenției de apă și ale acumulării de toxine în organism.

Este important să reduci aportul de sare, nu numai cea în stare naturală pe care o adaugi în mâncare, ci și a celorlalte alimente din comerț care conțin sodiu în exces.

Recomandare: Există mai mulți înlocuitori pentru sare, precum și alternative culinare care reduc impactul acesteia.

Adoptă o dietă mai sănătoasă pentru a preveni supraponderabilitatea și obezitatea.

Păpădie

Păpădia este o plantă foarte cunoscută, fiind un puternic diuretic și agent detoxifiant. Poate combate retenția de apă, ajutând la reducerea umflăturilor din picioare.

Recomandare: Prepară un ceai de păpădie și bea trei căni pe zi. Poți să aplici lichidul și direct pe zona afectată, folosind o cârpă sau un prosop.

Săruri Epsom

Unul dintre cele mai populare și eficiente tratamente pentru umflăturile de la extremitățile inferioare îl constituie sărurile Epsom. Acestea ajută la relaxarea picioarelor, reduc inflamațiile și stimulează circulația sanguină, prevenind bolile și alte probleme.

Recomandare: Adaugă o cană de săruri Epsom în apa din baie și stai în cadă pentru cel puțin 15 minute.

Dacă ai doar gleznele sau labele picioarelor umflate, atunci poți să prepari acest amestec într-un vas mai mic în care să-ți înmoi picioarele timp de 20 de minute.
Aloe vera – remediu pentru picioare umflate

Această plantă are numeroase beneficii pentru organism, atât la nivel extern, cât și intern. Însă

una dintre cele mai importante proprietăți o constituie abilitatea sa de a reduce inflamațiile și de a elimina toxinele, lucru care ajută la combaterea retenției de apă din extremitățile inferioare.

Recomandare: Răzuiește gelul de pe o frunză de aloe și consumă două linguri dimineața, pe stomacul gol, amestecat cu apă sau suc natural de fructe. O altă opțiune ar fi să aplici gel proaspăt direct pe zonele umflate.

Masaje

Masajele la picioare sunt foarte relaxante, stimulează circulația și ajută la reducerea retenției de apă. Masează cu mișcări delicate, dar ferme, aplicate mereu în direcția inimii.

Recomandare: Pentru rezultate mai bune, folosește uleiuri esențiale cu proprietăți antiinflamatorii, cum ar fi cele de:

Mentă
Eucalipt
Lămâie
Lavandă

sursa:dozadesanatate.ro

loading...

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.